Mjölkprofessorn

2013-08-22 | Allmänt

All heder till TV4 som lyckades med konststycket att vända en debatt som ursprungligen handlade om ett idiotpåstående från en kirurg om att 23/24 tillsskott innehöll anabola steroider till att bli en debatt om mjölk är bra eller dåligt –  http://tranastyrka.se/inkompetens-pa-nyhetsmorgon/

När de väl får dit en expert på ämnet för att bemöta denna kritik väljer man att helt enkelt strunta i att diskutera detta utan väljer att istället ha en 6 minuter lång debatt huruvida man behöver kosttillskott eller inte…Vad FAN har det med saken att göra!? – http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2423769

De nämner i början av inslaget att de fått enormt starka reaktioner på professorns idiotiska påstående om att 23/24 kosttillskott innehåller anabola steroider men så nämns inte detta en ENDASTE JÄVLA gång under hela inslaget utan vi får bara höra hur denna mjölkprofessor påstår att det enda man behöver är mjölk.

Visst mjölk är helt okej för barn och tonåringar som växer men för oss vuxna finns det betydligt bättre saker att dricka i samband med träning och det borde våra kära OS och VM atleter inse så kanske vi slipper komma sist i medaljligan mästerskarp efter mästerskap.

Kosttillskott används av atleter i hela världen men i Sverige ska man tydligen bara dricka mjölk och hans räkneexempel om att öka 10 kg muskler på ett år innehåller så många sakfel att jag bara vill gå och lägga mig och aldrig vakna.

Hur kan en så inkompetent person få gästa ett sånt här program och få tillåtelse att vräka ur sig sådana felaktigheter utan att någon reagerar PÅ Riksidrottsförbundet, sjukvården eller kosttillskottbranchen? Det är för mig ett mysterium – http://tranastyrka.se/en-kunnig-en-okunnig-och-debatt-pa-tv4/

Om folk/idrottare väljer att lita på en professor i kirurgi (inte näringsfysiologi eller likande) istället för någon med kunskap i ämnet så är vi ute på riktigt hal is. Om samma professor i kirurgi även sitter med som expert i en antidopingstyrelse förstår jag att det går rent ut sagt åt helvete för vår OS-trupp när de får rekommendationen att använda mjölk istället för prestationsökande lagliga kosttillskott.

www.martinlöwgren.se / www.idrottsskadecenter.com

14 thoughts on “Mjölkprofessorn

 1. Gustav skriver:

  Det är väl inte kosttillskotten som gör att man vinner medaljer, utan hård träning

 2. Anonym skriver:

  Hej, skulle du kunna skriva ett inlägg om buktryck / bålstabilitet, hur man skall spänna magen för att stabilisera ryggen vid övningar som marklyft / knäböj och huruvida det lönar sig att ha bälte eller ej? Jag tycker det finns för mycket lösa trådar när det kommer till frågor som det här. Jag tror många skulle uppskatta ett sådant inlägg!

 3. Sunken skriver:

  Jag reagerar likadant, vad i…

 4. Pontus Sundquist skriver:

  Jag reagerar likadant, vad i…

 5. John Larzon skriver:

  Instämmer helt med dig!
  Det är som att ta dit en dietist och diskutera kirurgiska ingrepp. Men så blir det när media bara är ute efter att sälja ”rubriker”.

  Övertron på mjölk i Sverige är EXTREM! Vanligaste argumentet är ju att det ”motverkar benskörhet”, och trots att Sverige är det land som konsumerar mest mjölk per invånare har vi ändå hög benskörhet, skrattretande!

 6. Harald skriver:

  Tror du att du vet mer om vad som krävs för att ta medaljer i mästerskap än utövarna? Har alltid tyckt att du verkar vettig. Fitness och högskolekurser i näringslära har inget med elitidrott att göra.

 7. Harald skriver:

  Du vet alltså mer än Stefan Holm, Karolina Klüft och Christian Ohlsson om vad som krävs för att ta medalj? Vilka elitidrottare har du tränat?

Lämna ett svar