Överviktig sedan tonåren

2021-01-18 | Allmänt

Jag har i stort sett alltid varit överviktig, redan som 12-13åring vägde jag mycket mer än vad mina vänner gjorde. Genom åren har jag prövat mig på alla olika sorters dieter, allt från egna påhitt, till viktväktarnas påhitt. Att äta soppor 3 gånger om dagen var ingenting för mig, vikten som försvann, kom lika enkelt tillbaka. Så efter många tonårs år stillasittande vid datorn kombinerat med dålig kost och alldeles för mycket sötsaker, sa jag ifrån en gång för alla. Att gå ner i vikt är inga problem, vem som helst kan tappa kilon.

Min första viktresa gjorde jag på egen hand. Från ca 110 kg ner till 79 kg. Problemet här var inte att jag gick ner i vikt och tappade fettmassa, utan att jag slutade äta. En del av musklerna och styrkan försvann på vägen. När jag väl började äta, så drog kroppen åt sig energin igen och jag gick upp i vikt igen, utan muskler. Någon vecka gick från att jag kontakade Martin tills jag kom fram till vad jag behövde. Både ett träningsschema och ett kostschema.

Redan på två veckor kunde jag se stor skillnad i spegeln och i anteckningsblocket där jag noterade vikt och mått. Efter fem veckors dietande persade jag fortfarande i flertalet övningar. Nu använder jag mina scheman som en vägledning och har alltid Martin vid min sida på mailen om jag skulle ha några som helst problem!

Tack för den lilla extra knuffen i rätt riktning.

/Leon Persson