#throwbackthursday

2014-10-23 | Allmänt

1002811_10152922592295144_1353324334_n

Att jag gav en av de 100 platserna i Axon Beach 2013 till Ida Lindgren är något jag aldrig kommer ångra.

Jag kände på en gång när jag läste hennes ansökan att denna tjej hade något utöver det vanliga och att jag bara måste ge henne en av platserna.

Trots avståndet mellan oss på cirka 100 mil valde Ida ändå att flyga ned från Boden till Idrottsskadecenter i Stockholm för att genomföra sitt livs hittils tuffaste utmaning.

Här nedan kommer nu Ida med egna ord berätta lite mer om vad hon lyckats med och vad det betytt för henne.

”Vi börjar med lite siffror, som är det tydligaste kvittot på hur jag utvecklat min kropp under dessa 4 fantastiska månaderna med Martin Löwgren.

OMKRETS (centimeter) Från januari 2013 till 6:e juni 2013.

Axlar (ovanför bröst) (Januari)106.5cm (Mars)109 (idag)110.5
Bröstkorg (mitt över bröst) 88cm 89 88.5
Bröstkorg (under bröst) 78cm 79.5 79
Överarm 26cm 27 27
Midja 70cm 69 64.5 (!!!)
Rakt över navel 78cm 76 70 (!!!)
Rumpa 89cm 91 92
Lår 54cm 55.5 56

HUDVECK/KALIPERMÅTT (millimeter) Från januari 2013 till 6:e juni 2013.

Bröst: 8mm 5 4
Mage: 18mm 14 10 (!!!)
Lår: 15mm 15
Triceps: 10mm 10 7
Skulderblad: 9mm 7 6
Höftben: 10mm 9 8
Revben: 14mm 12 8

Fettprocent uträkning med hjälp av ovanstående kalipermått: 17.5 – 13.3.
Från januari 2013 till 6:e juni 2013.

Jag är chockad över resultatet. Jag har ätit mer kolhydrater än någonsin, mer kalorier än tidigare, tränat mindre men ändå växt volymmässigt men tappat fett kring mage och midja! Jag har inte varit plågad en enda sekund. Aldrig känt hunger, trötthet eller svaghet – tvärtom! Jag har ökat, växt, njutit och haft en enormt grym träningsperiod. Men midjan har blivit tydligare och kroppens X-form lika så, fantastiskt otroligt. Men sen har jag gjort allt Martin sagt åt mig att göra och även försökt vila mer från träning (svårt som instruktör på ett gym men då har Martin hjälp mig med tänket kring dagarna då jag tränat väldigt mkt). Det enda jag kan säga om denna grymma utveckling är att Martin Löwgren verkligen vet vad han gör och han kan konsten att skulptera människor på individnivå – skräddarsy allt efter dina mål!
För er som kanske gjort kalipermätningar så vet ni hur det fungerar och att man sammanställer måtten så man får fram hur mkt underhudsfett man har. Detta för att sedan kunna se minska, öka eller bibehållas genom träningens gång, allt utifrån de personliga målen man har. De mål jag ville ha var ökad muskelvolym och bara bibehålla min fettprocent. Dels för att jag inte hade en särskilt hög fettprocent och dels för att jag vill bygga massa muskler och då är det bara gynnsamt med extra fett för att kroppen ska orka växa och ta av det lagrade fettdepåerna.

Martin gjorde ett kostschema som har varit det mest fantastiska jag varit med om. Jag har haft ett brett urval av livsmedel att välja bland och genom hela resans gång har jag när som helst kunnat fråga vad jag får äta, byta ut eller inte äta (har dock fått äta allt). Det har inte bara varit hälsosam mat, utan också väldigt enkelt att följa. Jag äter enligt den idag väldigt framgångsrika dietmetoden periodisk fasta (16/8-metoden) och för min kropp fungerar det kanon. Jag är en brud som gillar mkt och god mat och föredrar stora måltider istället för många små. Men det är en smaksak. Martin förespråkade den när jag berättade att jag gärna åt mkt mat, och fasen så enkelt det varit med maten. Dels för att jag inte är kräsen av mig, dels för att jag vill bygga och behöver mkt kost då och dels för att Martin besitter en grymt sund inställning till idrottsnutrition i styrketräningssammanhang. Hans kostfilosofi, som jag tolkat den, bygger på att en diet ska vara njutningsfull, inte plågsam och nedbrytande.

Träningen ska bryta ner kroppen, men kosten ska bygga upp den och ge den fysiska perfektionen just du vill ha.

Mina mål är att bygga muskler, simpelt förklarat. Jag vill se mig själv om ett år påväg mot Athletic Fitness-scenen, tävlandes i chins, dips, posering (dock utan klackisskor och glitterbikini) och rodd/hinderbana/annan styrkegren.

Jag har länge drömt om att tävla inom kroppsskulpteringstävlingar och personligen är jag mest sugen på AF i dagsläget. Om ett år kanske något annat känns mer drivande men idag vill jag detta. Jag tycker absolut träning ska få stanna vid enbart träning om man gillar det, men jag är en tävlingsmänniska utan desslike och jag vill testa! Hur det går, om det går och vad jag än gör så vill jag först bli bra på det jag tar mig an och sedan kunna slå mina egna siffror från gång till gång – precis som jag tänker i gymmet. Jag vill varje dag slå mina egna viktrekord och ta lite mer iaf någon övning. Öka successivt och utvecklas. Med Martins formidabla träningsupplägg har detta gått som på räls. Med ett 3-dagars splittupplägg drog jag igång träningen med ny kraft i januari. Jag har ökat i något varje dag!

Det har verkligen varit en dans på rosor och allt jag skriver om kosten, träningen och Martins expertis är från hjärtat. Det har klickat så jäkla rätt och jag vet att detta är pga hans branschvana, kunskap, otroliga meritlista och att han gör allt skräddarsytt till sina klienter. Jag fick det jag bad om, styrka och AF-utvecklingsmöjligheter, och Martin tog fram det åt mig.

Jag ska vara ärlig och säga att jag tvekade en vecka innan jag tackade jag till att hoppa på Axon Beach 2013 med Martin. Jag bad mina vänner och min familj om tips och råd i hur jag skulle göra. Alla uppmanade mig att satsa på det jag brinner för och ta chansen (1/100 liksom, du får chansen Ida, ta den!). Jag grubblade lite mer, sen gav jag mig fan på att detta var en chans som jag verkligen inte fick missa. Nu när jag blickar tillbaka är jag så enormt tacksam för allt stöd jag fått dagligen av mina vänner, mamma och pappa, Magnus min älskling och alla som finns nära mig.

Martin hyllar jag också för den enorma givmildhet, kunskap och lärdom han besitter och har gett till mig. Jag ångrar inte en enda sekund, en enda krona eller ett enda hårt slit på gymmet. Jag valde helt rätt och jag hoppas att årets ansökningar till Martin skjuter i himmelhöjd, våga satsa på dig, dina mål och din fysik. Våga ta hjälp. Sök för fasen till Axon Afterbeach 2013, och ge din kropp en push mot dina mål!

Jag kommer få en chans till att göra en förändring. Martin ville ge mig sommaren ut att göra ett brakresultat med chinsen, dipsen och muskelvolymen. Så i augusti åker jag ner igen och får även hjälp med posering och ytterligare AF-tips/råd. Det om något är guld värt. Det ger mig gåshud och jag hoppas att ni, precis som jag, förstår värdet av det han ger mig. Grym coach på alla sätt!”

#throwbackthursday #transformedbyaxon

axon_medium

www.martinlöwgren.se