Från tjock till tävlingsform – The Axon way!

2008-12-12 | 117kg - 85kg

Jag fick en enorm respons och positiv feedback på bilderna jag laddade upp på bloggen med rubriken ”Förvandlingen från 117-85kg” att jag först och främmst måste tacka för alla fina ord och allt beröm – de värmer enormt mycket ska ni veta.

Jag tränar primärt för att jag mår bra av det och älskar att pressa mig själv men att få inspirera andra människor till att det går att tävla i kroppsbyggning utan att använda anabola steroider är för mig mycket viktigare.

Du kommer kanske inte vinna en tävling eller vara störst på scenen men är det verkligen det viktigaste? Att tävla mot sig själv men framförallt att göra det utan hjälp från anabola steroider är det som driver mig frammåt. Jag kommer vara i mycket bättre form inför nästa tävling eftersom jag då slipper tok-banta och med det undvika en stor muskelförlust. Detta var bara en provtävling som gav mig en inblick i hur det går till och vad som krävs av mig för att ta en bra placering.

Jag var alldeles övertygad om att det gick att bygga en riktigt grym fysik helt utan otillåtna hjälpmedel och om jag lyckades, varför skulle inte du kunna lyckas? Allt som krävs är tålamod och en vilja av stål men det är inte lätt, absolut inte. Det är enormt svårt att komma i tävlingsform för en kroppsbyggartävling (oavsett om du använder anabola steroider eller inte) men vad jag vill bevisa är att om man har viljan, motivation och tar sin träning på allra största allvar så kommer man klara det. Det krävs en enorm diciplin att väga allt man äter, träna 3gr om dagen och avstå från alkohol, dålig mat och allt annat som förknippas med en dålig livsstil. Det blir en livsstil och det är inte alla som klarar av det – jag gjorde det och det är jag stolt över.

Därför lägger jag nu upp en lång bildserie med bilder från hela min diet (från start till mål).

Hoppas det ska smaka

Startade min diet strax efter hemkomsten från en USA – semester tillsammans med min flickvän. Jag vägde då runt 110kg när vi åkte över till Staterna och efter 2veckors hamburger ätande och coca cola ätande visade vågen 255 pounds vilket är cirka 116-117kg. Hade ingen bukfetma (kulmage) men var rejält svullen och fettet satt i stort sett över hela kroppen. Kroppshyddan generellt var väldigt stor och biffig men jag kännde mig tung och orörlig.

Jag bestämmde mig för att detta håller inte och med hjälp av min egen kunskap lade jag upp en diet och ett träningsprogram jag skulle följa från 20juli till 7december. Jag uppskattade att min tävlingsvikt skulle ligga nånstans mellan 80-85kg. En sån här viktnedgång är inget jag rekommenderar. Muskelförlusten blir enorm men jag hade inget val om jag ville komma i form och valde att betala det priset (och kommer aldrig gå upp till 110kg+ igen). Jag förde inte exakt viktdagbok förens sista 2månaderna så vikterna är inte 100% exakta.

Det innefattade morgonpromenad varje dag i kombination med en strikt styrd kost och ett träningsschema som jag regelbunde förändrade. Jag ökade hela tiden längden på promenaderna samtidigt som antalet gympass i veckan ökades och kalorintaget sänktes.

Jag kommer publicera mitt exakta dietschema samt träningsschema länge fram på denna blogg men inte i detta inlägg då de skulle ta alldeles för lång tid.

Nu vet ni lite av bakgrundsfaktan så låt oss då börja med bilderna.

Slutet på juli (117kg)

Mitten på Augusti (105kg)

Början av september (100kg)

Slutet av september (98kg)

Mitten av oktober (95kg)
Börjav av november (90kg)

7 december – Luciapokalen Classic Bodybuilding +178cm (85kg)
/Axon

martin@idrottsskadecenter.com
www.martinlöwgren.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.