En reumatikers berättelse

12002806_10156232147530144_9147451583675796656_n

Lindas kamp mot sjukdomarna tvingade henne att lägga drömmarna på is. Men efter att ha medverkat i mitt projekt After Beach ändrades allting <3 🙂

”Jag har fått chansen att känna mig frisk och jag är för mitt liv evigt tacksam för den chansen som jag fick”

Lindas liv har kantats av svårigheter. Redan som blivande 15-åring drabbades hon av svår psoriasis och har sedan dess haft kontinuerlig kontakt med sjukvården, bland annat efter ett höftbyte 2010 som lämnade henne sängliggande. För att orka ta sig ur denna onda spiral la Linda ner mycket tid på de kost- och träningsråd som gavs – men resultaten kom aldrig.

I fjol kom hon så i kontakt med mitt projekt Axon After Beach 2014 efter ett tips från en kollega. Sporrad av det hon läst på min blogg insåg hon att det här kunde vara hennes biljett till bättre hälsa – och sökte.Till hennes förvåning antogs hon till de 100 deltagarna. I huvudet började nu jämförelsen med sin yngre, friska kollega som genomfört projektet utan att lida av hennes kroppsliga besvär. Men målbilden klarnade för var dag som gick:– Mina tankar inför projektet var att jag skulle kunna få bygga muskler så att min reumatiska sjukdom skulle kunna hanteras bättre och om jag med det kunde gå ner i vikt något vore det ju fantastiskt, säger hon.

För att möta Lindas svårigheter fick jag sätta mig in i hennes sjukdom och hur den påverkade hennes träning och kost. Linda upplever det som att hans bemötande gjorde hela skillnaden.– Träningen anpassades till mig och mina funktionsnedsättningar. Martin gick igenom och testade alla övningar som han hade tänkt till mig för att se att jag kunde genomföra dem. Vid minsta lilla problem eller fundering som jag hade under vägens gång kunde jag kontakta honom och fråga, säger Linda. Hon beskriver sina resultat som helt otroliga. Som liten närde hon en dröm om att kunna dansa, men valde att släppa de tankarna på grund av sjukdomarna som följt henne genom livet. Men efter After Beach 2014 vågade hon anmäla sig till en kurs – där drömmen väcktes till liv igen.

– Mina vänner och släktingar som har känt mig länge tror knappt att det är sant. För året 2013 kunde jag inte gå en kilometer utan att halta i en vecka efteråt av smärtor. Nu är muskulatur uppbyggd i sådan omfattning att jag kan dansa, säger hon.

Vad har din resa med After Beach 2014 betytt för dig? – Helt plötsligt är jag inte längre hindrad i den omfattningen av min sjukdom. Jag orkar och kan vara med mina barn. De har fått en gladare mamma.

#afterbeach #axon #fitnessguru

afterbeach-nopartners-instagram-axon

Mer info om projektet finner du här.

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.