Elitcyklist som levererar

2014-09-26 | Allmänt

10568912_10154474724955144_1978285058482660998_n

Dessa fantastiska framsteg är gjorda av en f.d elitcyklist som drog på sig en skada med operation som påföljd. Imponerande att man kan resa sig och komma tillbaka till träningen igen och lyckas toppa formen på detta sätt.

Nedan beskriver Carolina sin förvandling med egna ord:

”Detta var min resa mellan 14 januari och 14 maj för Axon Beach 2013. Startvikt 85,5 kg med 22,5% i fettprocent och uppnådde sedan en slutvikt på 82 kg med en fettprocent på 15 %. Jag är oerhört nöjd med mina resultat då jag ökat i muskelmassa även kunnat minska min fettprocent på alla mätpunkter under denna period.

Jag har tidigare fått stöd, hjälp och coachning av Martin under våren 2012 och blev nu stolt att få delta i denna utmaning mot nya tränings och hälsomål. Kost och träningsschema sattes upp tillsammans med Martin utifrån mina förutsättningar och mål med träningen.

Som bakgrund har jag varit elitcyklist, slutade tävla 2004 och har därefter tränat lite olika träningformer på längre nivå. Det var efter min diskbråcksoperation 2011 som jag började min rehabilitering och dagliga styrketräning för att stärka upp hela kroppen. Martin har tidigare intruducerat mig för periodisk fasta och jag fick då fina resultat så vi började även den resa med kostuppläg av PF.

Träningen började först med två splittschema som sedan gjordes om till en 4 slitt för att få mer vila och återhämtning mellan muskelgrupper då jag som person tycker om att träna ofta. Under dessa månader stärktes jag upp mycket i min träning, jag byggade upp ny muskelmassa samtidigt som jag tappade en del fettmassa.

Jag har nu fortsatt att jobba med min utveckling under sommaren och hösten. Mitt mål är att fortsätta bygga och stärka upp min kropp under nästkommande år för att sedan tävla och göra debut i womensphysique. Min resa är livslång med en massa olika delmål under vägen som får mig att bibehålla min både inre och yttre hälsa.

Då jag idag övergått till endast nattjänstgöring på akuten äter jag enligt ett annat schema då det idag passar min livstill bättre. Byter jag livstill eller arbete kanske jag provar peridisk fasta igen vilket fungerade bra för mig vid dag- och kvällsarbete.

Tacksam för det samarbete jag haft med Martin och den kunskap han besitter och förmedlat vidare till mig.”

 #transformedbyaxon #axonbeach2013 #axon #Idrottsskadecenter #pt #martinlöwgren

axon_medium