Drömmar kan förverkligas

2014-05-15 | Allmänt

1558498_10153648945470144_709805906_n

Lovisa hade en dröm, en dröm om att få stå på en tävlingsscen.

Det blev en tuff resa på sex månader som krävde enormt mycket av oss båda, men Lovisa gav inte upp utan kämpade sig hela vägen fram till scenen. Som stolt coach lyfter jag på hatten för hennes prestation och ser fram emot att fortsätta att hjälpa henne även nästa år mot nya mål.

Nedan följer hennes egen beskrivning om resan fram till tävling:

När jag träffade Martin för första gången på Idrottsskadecenter visste han att jag hade siktet inställt på att tävla i bodyfitness. För mig blev Axon Beach 2013 synonymt med min allra första tävlingsdiet. 

Martin lade upp ett skräddarsytt kost- och träningsschema som innebar att jag körde tunga halvkroppspass, gick dagliga promenader och sprang backintervaller tills det svartnade för ögonen. Efter 5 månader hade jag tappat 10 kg och minskat drygt 10% i kroppsfett. Under hela dieten (och än idag) körde jag periodisk fasta, en kosthållning som jag trivs väldigt bra med.

Fysiskt mådde jag toppen men halvvägs in i dieten kom hjärnspökena och hemsökte mig. Jag kände en enorm stress över att inte ha en susning om hur jag skulle se ut på tävlingsdagen. 

Martin lugnade mig dock snabbt och påminde mig om att det jag kunde påverka, det vill säga kost, träning och återhämtning, skötte jag till 100% och att jag inte kunde begära mer av mig själv. Efter det släppte jag taget om det som låg utanför min kontroll och fortsatte ha kul under resans gång. Dieten rullade på och avslutades med en vätsketömning som gjorde mig mer eller mindre sängliggande hela veckan innan tävlingen, men Martin fanns där och stöttade mig hela vägen fram till scenen.

Jag ser tillbaka på min första tävlingsdiet som en fantastisk erfarenhet med många lärdomar, stora som små. Nu höjer vi ribban rejält och satsar framåt mot nya tävlingar och jag är oerhört glad att Martin coachar mig även då.

#throwbackthursday #transformedbyaxon #axonbeach2013 

Screenshot 2014-03-02 16.05.43

www.martinlöwgren.se