Jag var hennes sista chans

2016-06-13 | Allmänt

(1) Sara Jo?nsson ba?sta

I sin ansökan till mitt senaste projekt beskrev Sara Mowbray Jönsson att projektet var hennes sista chans då hon testat det mesta utan att få kontroll på sitt förhållningssätt till kost/-träning. Hon var beredd att kämpa och förändra sin livsstil helt. Sara har enligt mig inte bara gjort en kroppslig förändring, utan hon har nu ett nu även en helt ny relation till sig själv, sin kost och sitt liv.
 
Jag är jättestolt ? Nedan berättar Sara med egna ord om hur projektet förändrade hennes liv:
 
”När jag sökte till Beach 2015 så var det lite av en ”sista chans” för mig. Jag var tyngre än jag nånsin varit, och kände inte igen min kropp. Det gjorde att jag mådde dåligt både fysiskt och psykiskt, för det kändes så oövervinneligt. Jag har testat många dieter och tränat mycket i omgångar innan, men detta var något helt nytt för mig.
 
Jag ansökte till Beach2015 för att jag kände att jag hade på något sätt nått botten. Jag vägde mer än jag nånsin gjort, och jag mådde verkligen dåligt varje dag över hur jag såg ut, och kände inte igen varken mig själv eller min kropp. Jag blev ledsen över vad jag gjort mot min självkänsla och min kropp helt enkelt.
 
Jag såg bilder på tidigare beach-deltagare och kände att det var allt eller inget som gällde, att jag kunde få en chans till bara jag kom med. Jag bestämde mig för att bara lita på Martin och göra precis som han sa åt mig, lita på processen och inte ifrågasätta utan bara göra!
 
Det som gör projektet så speciellt är flera olika saker: dels att du får en väldigt enkel och lättförståelig måltidsplan där du kan komponera ihop maträtterna själv och variera i all evighet. Du behöver inte helt ta bort t.ex kolhydrater eller fett ur din kost, och du slipper räkna kalorier! (Jag har inte varit hungrig en enda gång sedan projektet började). Du äter bra mat helt enkelt. Dels får du en träningsplan efter dina önskemål och behov, som verkligen fungerar och som gör dig stark och frisk. Du lär dig massor om kost och träning på vägen! En annan sak som var helt annorlunda från allt jag gjort innan var att detta kändes så sunt och säkert, att jag var i trygga händer.
 
Att det funkar så bra, även onlinevarianten som jag valde, beror nog mycket på dels att ditt program är helt skapat för dig och dina förutsättningar och mål, dels att du hela tiden ser resultat vilket är mycket peppande, och dels att Martin hela tiden finns där för att svara på frågor, stötta och guida dig.
 
Att skicka in rapporter enligt mall till Martin varannan vecka var extremt sporrande för mig, och gjorde att jag hela tiden fick den där uppföljningen och uppbackningen som jag behövde. Jag behöve nån som sa till mig exakt vad, när och hur jag skulle träna och äta, och det fick jag!
 
Det här är absolut ingen quick-fix, utan en helt ny, hållbar livsstil för mig. Jag har gått ner över 20 kg, minskat från 39% till 20% fett och över 20cm runt magen. Jag har minskat 11cm över varje lår, och för första gången sedan högstadiet kan jag ha stl 36 i byxor, och XS i tröjor. Skäms nästan att säga att min kära rumpa var nästan 20cm större innan jag började med detta…!
 
”Bingo-vingarna” är borta och har ersatts av muskler. Armarna är det ställe jag haft svårast att träna innan, men 6cm har försvunnit där. Kan ana magmuskler som gärna vill visa sig, det var rent omöjligt i fjol.
 
Martin har från början försökt få mig att förstå att det inte är siffran på vågen som är det viktigaste utan måtten, fettprocenten och hur kroppen känns/ser ut. Tror det har sjunkit in! Jag är nu stolt över min kropp istället för att tycka synd om den!
 
På ett sätt har Martin och Beachprojektet gett mig ett helt nytt liv.”
 
/Sara
Axon_Homepage links 10_1200x628