Världsklass

2015-07-31 | Allmänt

(1) Daniell.a

”Ibland inser man verkligen inte vad det är man har, förrän man har förlorat det”

Så kan jag sammanfatta min första arbetsvecka efter semestern. Nu har jag visserligen inte förlorat något, men jag blir, dagar som dessa, påmind om hur mycket jag älskar mitt yrke. Jag skulle bli förtvivlad om jag inte längre kunde arbeta med det jag valt att göra – att hjälpa människor.

Nedan kan ni läsa Daniellas egna ord över sin tid tillsammans med mig:

Jag är inte mycket för folk som lägger upp träningsbilder var och varannan dag. Däremot, före- och efterbilder är något jag kan inspireras av. Jag har funderat länge på om jag ska skriva detta inlägg, lägga upp bilder och blotta mig. Men om jag på minsta lilla vis kan motivera någon annan till att försöka uppnå sina mål, så är det värt en halvnaken bild i bloggen. Så ni som misstycker, låt bli att bläddra ner. Förra sommaren, rättare sagt i juli, ansökte jag till Martin Löwgrens utmaning Afterbeach 2014.

Han har varje år två projekt som går av stapeln där han tar sig an kunder som verkligen behöver peppas. Dessa kunder guidas med träning, kost och pushas till att komma i sitt livs form. Så jag tänkte att ”vad tusan, jag testar om han vågar ta sig an mitt liv”. Sagt och gjort. Min ansökan såg ut som följande:

”Hej Martin jag är en härlig hårt arbetande tjej på 26 år som bor i Alvik. Jag har precis fått ett av Sveriges mest eftertraktade restaurangjobb som sommelier på restaurang Frantzén. Jag har en fantastisk sambo och borde vara supernöjd med livet. Jag tävlar i sommellerie (vinkunskap typ) och ägnar mycket av min lediga tid åt att plugga på om dryckens magiska värld. Hästar och skidåkning är också en stor del utav mitt liv. Jag borde må bra och vara glad. Kruxet är att jag har sådan ångest över att jag inte får till det med träning och kost. Jag har under två års tid i perioder tränat med PT ute på Ekerö. Emily min PT är helt fantastisk. Men mellan gångerna vi tränat ihop har jag inte lyckats få till träningen på egen hand.Vilket innebär inga resultat alls och jag blir deppig. Jag tycker det är roligt att träna, när jag känner att jag har tiden. Nu har jag varit utan träning sedan slutet utav mars vilket spär på ångesten ännu mer.

Jag jobbar som du förstått på restaurang vilket jag gjort sedan studenten 2007. Det är väldigt roligt, men det finns två stora nackdelar: sena arbetstider samt att kosten inte hinns med. Vi äter personalmat 15.30 varje dag och det är i princip endast då jag får i mig mat varje dag. Då vräker jag i mig eftersom jag inte kan stoppa i mig något förrän jag kommer hem runt 01 på natten. Alltså, jag har tränat periodvis, men eftersom mitt största problem är hur jag ska lösa kosten så händer absolut ingenting. Jag är 154 cm kort och väger 60kg. Jag är inte tjock, det vet jag. Men jag skulle kunna se så mycket bättre ut och få vara stolt över mig själv. Mitt mål är att få ordning på kosten trots arbetstider, känna att jag kan ta mig tid åt träning som faktiskt får mig att må bra samt förhoppningsvis få en kropp jag kan känna mig snygg i. Jag har dåliga förutsättningar eftersom jag jobbar minst 200 timmar i månaden, men jag hoppas att du kan motivera mig till att skapa tid till kost och träning. Min sambo har sjukdomen cystisk fibros. Han behöver träna och hålla sig i form för att överleva. Jag önskar därför anta denna utmaning med din hjälp så att jag kan få motivera min sambo till träning. Om jag sköter mig ordentligt så måste även han göra det. Om jag inte kan ta mig tid till träning så kan jag heller inte kräva utav min sambo att han sköter sin hälsa.

Jag vill ge både mig själv och min sambo ett bättre och mer hållbart liv. Det vore även trevligt att få känna sig attraktiv inför sin partner, det var länge sedan jag gjorde. Därför förtjänar jag en plats i hösten after beach. Jag tycker att jag är en helt klart värdig kandidat i höst!” Några veckor senare fick jag svaret att han gärna tog an mig som utmaning och ingen blev gladare än jag. Min vikt var högre än den någonsin varit. 63 kg vägde jag under min semester i augusti. När vi träffades första gången vägde jag 59,5 kg. Martin har coachat mig hur jag ska träna, äta och framförallt vila. Han har hjälpt mig att hitta tillbaka till en god självkänsla och fått mig att känna mig nöjd och glad. Men, mycket vill ha mer. Nu är jag sugen på att se hur långt jag kan komma träningsmässigt.

Jag har gått från att träna 1 gång i månaden till 3-4 dagar i veckan. Och blivit av med mina extrakilon. Idag pendlar min matchvikt mellan 51 och 52,5 kg vilket passar min kropp alldeles utmärkt.Jag har även minskat 20 cm i omkrets runt midjan, vilket känns riktigt coolt. Extra bra att garderoben nu får uppdateras. Min Fettprocent har minskat från 29% till 18%. Min utveckling skedde snabbt. Jag gick ner från 63 kg i augusti till 50 kg i december. Mitt mål att kunna pusha min blivande man att sköta träningen kan jag nu göra utan dåligt samvete då jag själv beger mig till gymmet flera gånger i veckan.

Stort tack för allt Martin

Jag kan bara säga: TACK!!!”

#afterbeach #axon #fitnessguru

afterbeach-nopartners-instagram-axon

Mer info om projektet finner du här.