Hjärtat i fokus

2014-08-02 | Allmänt

10410806_10154301567835144_7572570810715300529_n

Det är långt ifrån alla killar som anlitar mig för att få fram de där eftertraktade sexpacket på magen. Ungefär häflten av alla förfrågningar jag får är av rent hälsomässig karaktär (sänka blodtryck, få bättre blodfetter med mera).

Detta är en av dem! Jag är så otroligt stolt och glad över den fantastiska resa han gjort och resultaten blev bättre än vad någon av oss vågat hoppas på (även de estetiska som från början inte var prioriterade).

Detta mina vänner är en historia i särklass som både inspirerar och fascinerar. Rätt kost, träning och sund livsstil har större inverkan på vår hälsa än vad många tror.

Ta del av Jimmys fantastiska berättelse nedan:

Så länge jag kan minnas så har idrottandet var en stor del av mitt liv och jag har nog utövat alla lagidrotter som finns men har haft en dålig relation till mat och då speciellt onyttig mat och som gjort mig stillastittande och vräkt i mig mat som min kropp inte rikigt gillade. För snart 2 år sedan gjorde jag en hälsokoll genom jobbet och fick reda på att mitt blodtryck var skyhögt och jag blev livrädd och började googla efter en erfaren och meriterad kostrådgivare och fann då Martin Löwgren.

I samma veva började jag äta blodtryckssänkande medicin och som jag såg som ett nederlag och jag skämdes nåt överjävligt över detta. Jag vände mig till Martin för att få ned mitt höga blodtryck men också för att få mer kunskap om vad för mat jag kan äta och då speciellt mängden mat jag får äta.

Martin tackade ja till att hjälpa mig men jag ställde ett krav på Martin och det var att maten jag fick skulle vara vanlig mat och att jag inte ville ta bort nåt som t.ex. potatis, pasta, ris, fisk, kött osv. ”Inga problem” sa Martin och jag fick sen ett kostschema som var väldigt lätt att följa och i samma veva dök ett träningsprogram upp.

Efter ca 4 månader var jag på ett återbesök hos Hjärtdoktorn och då var mitt blodtryck på en normal nivå igen och 6 månader senare kunde jag sluta med den blodtryckssänkande medicinen. På min resa att få ned blodtrycket så avvek jag flera gånger och tappade fokus på mitt mål att få ned blodtrycket men Martin var stenhård och sa att jag hade sökt till han för att få ned blodtrycket och det ska vi också få ned.

Att jag gick från att väga 98,7 kg till 85,4 kg får jag se som en härlig bonus.

Jag är Martin evigt tacksam för att han hjälpte mig till ett sundare liv men vill också passa på att säga att ni som läser detta inte ska glömma bort det finaste vi har på vår kropp, nämligen hjärtat.

#transformedbyaxon #axonbeach2014 #axon #pt #martinlöwgren

med Jimmy Magnusson på Idrottsskadecenter

idrottsskadecenter_gotham

www.idrottsskadecenter.com